Experții de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA au explicat care sunt modalitățile prin care coronavirusul se transmite de la o persoană la alta, informează Mediafax.

COVID-19 are o perioadă de incubație de aproximativ 14 zile. Dacă o persoană este testată  prea devreme, virusul nu poate fi detectat.

Bazat pe ceea ce știm, credem că virusul se extinde, în principal, de la persoană la persoană prin contact apropiat, definit ca fiind o distanță de aproximativ 1,8 metri, prin picături din tractul respirator eliminate atunci când o persoană strănută sau tușește”, a declarat directorul CDC, Nancy Messonnier.

Sunt și alte două modalități prin care COVID-19 se transmite. Una este prin atingerea unor suprafețe contaminate, urmată de atingerea ochilor, nasului sau gurii, dar și transmiterea de către persoane care nu arată încă simptome prin aerosoli. Oamenii bolnavi pot genera mici particule infectate prin simpla respirație.

Directorul CDC spune, însă, că periculos este contactul cu persoanele care sunt bolnave și care strănută sau tușesc în apropierea celor care nu au virusul.