Proiectul de modernizare a legii privind securitatea naţională este aproape gata şi va fi supus votului în Parlament cât de curând, a declarat ministrul Apărării Naţionale. Vasile Dîncu a adus clarificări şi cu privire la problema mobilizării tuturor bărbaţilor între 18 şi 60 de ani, în cazul izbucnirii unui război, notează observatornews.ro.

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, spune că noua lege va permite modernizarea armatei române şi achiziţionarea de echipamente noi. În plus, una dintre priorităţi va fi creşterea alocării bugetare pentru apărare de la 2 la sută din PIB, la 2,5 la sută. De asemenea, ministrul Apărării a dat asigurări că nu se pune problema mobilizării tuturor bărbaţilor între 18 şi 60 de ani în cazul izbucnirii unui război, aşa cum se vehiculase.

„Mobilizarea tuturor bărbaţilor între 18 şi 60 de ani nu se poate. Cineva care n-a făcut stagiul militar, indiferent de vârsta lui, nu poate fi mobilizat pe front. Vorbim despre situaţii ipotetice. În momentul ăsta nu există nicio dovadă, niciun argument că România şi NATO ar intra în vreun conflict cu Federaţia Rusă”, a declarat Vasile Dîncu. (foto: spynews.ro)