Un mod confortabil și rapid de a face bani de pe urma morții Regelui Mihai este scoaterea la vânzare a diferite obiecte (cărți, mobilier, bancnote, monede, etc.) despre care se spune că ar fi aparținut regelui sau care măcar datează din anii ’40, până când regele a fost forțat să abdice.

Un colecționar din Piatra Neamț a publicat pe site-ul olx.ro un anunț de vânzare a două monede datate 1946, care au înscripționate pe ele chipul Regelui Mihai (foto mic 1).

Prețul celor două monede nu este însă deloc mic: 25.000 de lei (aproximativ 5.500 de euro)! “Vând monede an 1946, Regele Mihai, la prețul inscripționat pe monedă: 25.000 lei. Nu cer un leu în plus. Preț pentru colecționari! Nu trimit în țară. Cumpărătorul se deplasează, verifică marfa. Bonus: 2 jumătăți de monedă cu aceeași valoare, același an, scrie în anunțul publicat sâmbătă, 16 decembrie, zi în care Regele Mihai a fost condus pe ultimul drum și înmormântat la Curtea de Argeș.

După moartea Regelui Mihai, pe site-urile de vânzări au apărut sute de astfel de anunțuri. Se mai găsesc la vânzare timbre cu Regele Mihai, reviste din anii ’40, medalii, picturi cu Regele Mihai, iar o fotografie veche cu Regele Mihai, de când acesta era copil, se vinde cu 120 de lei (foto mic 2).

O carte poștală regalistă, în care apare de asemenea Regele Mihai pe vremea când era copil, a fost scoasă la vânzare de un colecționar din Brașov contra sumei de 170 de lei. (foto mic 3). Vânzătorul atrage atenția asupra faptului că “având în vedere că este un produs vechi pot apărea urme de uzură (…)”.