Ancheta într-o comună din Bacău, după ce un bărbat în vârstă de 64 de ani a fost acuzat că ar fi violat o minoră. Iubitul fetei este cel care a sunat la 112 după ce adolescenta i-a povestit cele întâmplate. Poliţiştii l-au reţinut pe suspect pentru 24 de ore, însă acesta a refuzat să coopereze cu anchetatorii.

Potrivit Pro TV, totul s-a fi întâmplat când bărbatul ar fi chemat-o pe copilă în casă, sub pretextul că vrea să îi ofere ceva de mâncare de la o pomană. Fata a povestit anchetatorilor că acesta s-ar fi năpustit asupra ei şi-ar fi violat-o. Bărbatul nu a are un istoric tocmai curat. În urmă cu patru luni, a fost eliberat din închisoare pentru că îşi agresase soţia.

Medicii legişti au eliberat un certificat ce arată ca fata a suferit un abuz. Totuşi judecătorii au decis că bărbatul nu reprezintă un pericol şi au dispus cercetarea lui sub control judiciar.

După ce a scăpat din mâinile lui, fata s-a dus speriată la prietenul ei pentru a-i povesti chinurile la care a fost supusă.

”Un bărbat în vârstă de 64 de ani din comună Prăjeşti a fost reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore fiind bănuit de comiterea infracţiunii de viol. Ulterior acesta a fost prezentat parchetului de pe lângă judecătoria Bacău care a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspector principal Cătălina Păduraru.

Fata în vârstă de 16 ani a fost dusă la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Bacău, unde medicii legişti au constatat agresiunea. Poliţiştii l-au reţinut pe suspect pentru acuzaţia de viol, dar judecătorul a hotărât că bărbatul poate fi cercetat în libertate. (foto: captură Pro TV)