După ce, în calitate de director general al RAJA Constanța, a reușit să-i scape pe oneșteni de problema apei potabile, care astăzi curge 24 de ore din 24, Felix Stroe, în prezent ministru al Transportului, susține construirea autostrăzii Iași – Bacău – Onești – Brașov, în detrimentul celeilalte variante existente, Ungheni – Iași – Tg. Mureș.

„Autostrada care să lege Moldova de Transilvania este o prioritate pentru guvern. În ceea ce priveşte legătura cu Transilvania a Moldovei, strategia noastră e următoarea. Pentru că este mai ieftin, este mai uşor de făcut şi trebuie făcută odată, oamenii ăia au aşteptări foarte mari. Și vom proceda aşa. Facem autostradă Iaşi – Bacău – Oneşti – Valea Oituzului – Braşov. Este un traseu mult mai uşor de realizat“, a spus Felix Stroe, în cadrul ședinței Comisiei de buget a Parlamentului, precizând totodată că sunt deja discuții avansate cu Banca Mondială, Banca Europeană de Investiții și cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare în vederea finanțării proiectului, după cum notează ziaruldeiasi.ro.

Felix Stroe a fost directorul general al RAJA Constanța – cel mai mare operator regional de apă și canalizare din țară, care administrează și serviciul public de alimentare cu apă și canalizare al Oneștiului – până în momentul în care a fost numit ministru al Transporturilor, în locul remaniatului Răzvan Cuc.