Vineri, 12 mai, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a efectuat o vizită în județul Bacău, având ca scop principal evaluarea situației juridice în care se află Spitalul Municipal „Sfânta Maria” din Bacău. În acest sens, s-a deplasat la acest obiectiv medical, unde a fost informat despre istoricul spitalului, stadiul în care se află din punct de vedere al amenajării, situația juridică și perspectivele pe care le are această unitate medicală.

„Am văzut și viitorul acestui spital ca făcând parte din Spitalul Județean din județul Bacău. Tot suportul pentru acest lucru, toată implicarea mea. Rămâne ca, în următoare perioadă, să vedem ce deficiență a făcut ca această clădire să nu poată funcționa astăzi și în ce regim legal va putea funcționa”, a declarat, la sfârșitul vizitei sale, ministrul Nelu Tătaru.

„Mă bucur foarte mult că domnul ministru Nelu Tătaru a venit la Bacău pentru a lămuri situația Spitalului Municipal „Sfânta Maria” din Bacău. În urma discuțiilor, din partea Consiliului Județean Bacău, s-au primit asigurări că documentația pentru lămurirea situației juridice a acestei unități medicale a fost întocmită și deja a parcurs pași importanți în ceea ce privește avizarea, însă au fost întâmpinate blocaje la Ministerul Justiției. De aceea, domnul ministru Tătaru a spus că, săptămâna viitoare, se va întâlni cu omologul său de la Ministerul Justiției pentru a clarifica această chestiune.

Prin urmare, mai rămân de finalizat, în principiu, etajele 1 și 3 din cadrul Spitalului Municipal. În acest sens, domnul Necula, primarul municipiului Bacău, a precizat că Municipiul Bacău va finaliza acest obiectiv din fonduri proprii. Cu această ocazie, vreau să-i informez pe locuitorii județului nostru că, de data aceasta, nu va mai fi posibilă parcurgerea cu rapiditate a pașilor legali, întrucât nu mai suntem în perioada stării de urgență. Prin urmare, vor trebui respectați timpii pe care îi presupune procedura obișnuită de realizare a obiectivelor finanțate din bani publici, iar acest lucru poate dura chiar și un an de zile.

De aceea, vreau să-i asigur pe locuitorii municipiului și ai județului Bacău că autoritățile locale vor avea în mine și în Instituția Prefectului un partener implicat și voi monitoriza îndeaproape realizarea acestui obiectiv, astfel încât să prevenim și să limităm, pe cât posibil, întârzierile care pot apărea”, a ținut să precizeze prefectul Liviu Miroșeanu.