Starea de alertă a fost prelungită cu încă o lună, începând de astăzi, miercuri, 17 iunie. Decizia a fost luată într-o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și a fost aprobată în ședința de Guvern.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a comunicat cu această ocazie un nou set de măsuri de relaxare:

– Grădinițele, creșele și after-scool-urile își reiau activitatea pe parcursul verii. Această activitate se va relua după un set de norme.

– Se reia activitatea în sălile de fitness, în aceleași condiții de distanțare fizică, precum și cu precauții în ceea ce privește dezinfecția.

– Se reia activitatea în mall-uri, ca spații de vânzare. Nu se discută despre deschiderea cinematografelor sau a zonelor de luat masa. 

– Luăm aceste decizii în măsura în care putem avea și măsuri,  precauții în acest sens, putând interveni, la un moment dat, dacă există evoluții nefavorabile.

– După multe discuții, se reiau slujbele în interiorul bisericii, tot ce înseamnă sport în aer liber – trebuie respectate regulile. Obligativitatea purtării măștilor este în curs.

– Evenimentele private în interior pot fi organizate cu maxim 20 de persoane, întâlnirile private în aer liber cu maxim 50 de persoane. (sursa: stirileprotv.ro)