Frig afară, frig şi la cursuri! Mii de elevi din toată ţara învaţă la temperaturi apropiate de cele de afară. 40% din şcolile din ţară au probleme cu stocurile de combustibili şi ar putea rămâne oricând fără căldură, notează observatornews.ro.

În multe zone, unde iarna şi-a intrat deja în drepturi, temperatura maximă din sălile de clasă nu depăşeşte acum 16 grade celsius. Mai precis, 881 de şcoli, grădiniţe şi creşe din România, care se încălzesc acum cu lemne, peleţi sau cărbuni, sunt în pericol să nu aibă căldură pentru copii până la primăvară.

Sorin Ion, secretar de stat, Educație: Avem Bihor, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Giurgiu, Hunedoara. Unități de învațământ care au stocul, să zicem, alarmant de mic sunt din 12 judeţe. În judeţul Bihor, o grădiniţă la Căuşani, avea stocul de 30% și avea solicitare depusă la primăria localității, sau în județul Călărași Școala gimnazială Răzvani avea stoc de 28%. Pentru toate aceste situații, am contactat inspectoratele școlare pentru a fi siguri că există soluții. (foto: imagine ilustrativă)