Doi suspecţi cercetaţi de poliţişti pentru săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune prin metoda accidentul au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore iar Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău a dispus faţă de aceştia luarea măsurii controlului judiciar.

La data de 20 decembrie a.c., în urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de investigaţii criminale au reuşit să depisteze pe raza municipiului Galaţi doi tineri de 20 de ani, din localitate, suspecţi de săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune prin metoda accidentul.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că cei doi în cauză, la datele de 4 şi respectiv 9 noiembrie a.c., în baza unor înţelegeri cu trei persoane de sex masculin încarcerate în Penitenciarul Bacău, au ajutat cu intenţie la săvârşirea a două infracţiuni de tentativă de înşelăciune prin metoda “accidentul”.

Aceştia s-au prezentat la domiciliul părţilor vătămate, pretinzând că sunt de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru a ridica o sumă de bani, ce va fi folosită pentru o presupusă salvare a copiilor acestora, care ar fi fost implicaţi într-un accident rutier.

Cei doi suspecţi au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore iar Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău a dispus faţă de aceştia luarea măsurii controlului judiciar.

Sursa: IPJ Bacău