61 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 8 ani, de la două clase întâi din cadrul Școlii Gimnaziale “George Călinescu”, din Onești, au deprins de la un meșter popular, venit de la Asău, tainele confecționării măștilor.

Diana Albu, din Asău, care și-a făcut de mai mult timp o îndeletnicire de a confecționa cu ingeniozitate și măiestrie o varietate de măști, a avut în cei 61 de copii de la “George Călinescu” niște parteneri de nădejde.

Copiii s-au prins repede în poveste, mai ales că sărbătorile sunt aproape, și au contribuit la succesul activității.

Îndrumați de meșterul popular, puștii au confecționat o mască în miniatură, înfățișând un moș.

Dar asta n-a fost tot. Într-o atmosferă relaxantă, s-a cântat (Rizoiu Flavia a interpretat cunoscuta melodie populară “Cântă cucu, bată-l vina”, iar o altă fetiță la fel de drăgălașă, Aspătăriței Irina, a cântat “Bade, pălărie nouă”) și s-a citit, de altfel acesta fiind și scopul principal al acțiunii, stimularea lecturii.

Acțiunea desfășurată de cele două clase întâi face parte din proiectul național <Citește după cei șapte ani de-acasă>, în cadrul căruia se pune accent pe lectura responsabilă. În privința activității de vineri, s-a avut în vedere, în primul rând, promovarea tradițiilor specifice zonei și păstrarea acestora”, ne-a declarat profesorul pentru învățământ primar Bratu Teodora, ai cărei copii au luat parte la activitate, alături de puștii din clasa profesoarei Pavel Monalisa.