Astăzi se împlinesc 10 ani de la decesul lui Dumitru Sechelariu, fost primar al municipiului Bacău în perioada 1996 -2004 și patron al echipei de fotbal FCM Bacău.

Cu această ocazie, fratele acestuia, Sergiu Sechelariu, a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj emoționant despre fostul primar al Bacăului.

„Se împlinesc azi 10 ani de când Dumitru Sechelariu ne-a părăsit şi a trecut către cele veşnice.

Cu toate că a trecut o perioadă lungă de timp , am observat mai ales în mediul online, că băcăuanii încă mențin vie amintirea celui care le-a fost primar în perioada 1996-2004.

Doru a iubit Bacăul, i-a iubit mult pe băcăuani şi a făcut compromisuri pentru ei până la sfârşitul vieții. Indiferent de ce ar spune cei care il contestă, Bacăul a suferit mult după anul 2004 şi acest lucru se poate observa şi acum în 2023.

Poate nu a luat întotdeauna cele mai bune decizii, dar niciodată nu a dorit să creeze un rău voit băcăuanilor sau semenilor săi.

Chiar dacă unii i-au contestat pasiunea pentru fotbal, ei nu au înțeles faptul că prin acest sport, Doru încerca să îi țină uniți pe băcăuani , să le ofere un obiectiv comun şi un lucru de care să se bucure împreună.

Cei care privesc din afară situația, nu înțeleg că, perioada 1996-2004, a fost una extrem de grea pentru mediul politic şi economic, iar Bacăul nu a fost privat de această circumstanță.

Personal ştiu câtă muncă şi câte compromisuri a trebuit să fac pentru a realiza ceea ce am promis în timpul mandatului de senator. Amândoi le-am făcut pentru ca ne-am dorit binele municipiului Bacău şi prosperitatea băcăuanilor.

Pe această cale mulțumesc tuturor celor care în această zi nu l-au uitat pe cel care a fost un familist convins, şi un apropiat al băcăuanilor, Dumitru Sechelariu.

Dumnezeu să te odihnească în pace, Doru !”, a transmis Sergiu Sechelariu.

Dumitru Sechelariu s-a stins din viață pe 16 februarie 2013, într-un spital din Austria. (foto: Facebook / Sergiu Sechelariu; foto mic: ziaruldegarda.ro)