De Ziua Mondială a Sănătății, părintele Ioan Bârgăoanu, protopopul Protoieriei Onești, a ținut să le transmit un mesaj emoționant medicilor, – “Vouă, oameni frumoși și demni în halate albe!

TEXTUL INTEGRAL AL MESAJULUI:

Oameni frumoși,

Într-un moment critic pentru Umanitate, în plină luptă cu Pandemia Covid, sărbătorim astăzi Ziua Mondială a Sănătății.

Ne alăturăm rugăciunile noastre, aducându-vă prinosul  recunoștinței și prețurii unanime, Vouă, oameni frumoși și demni în uniforme albe!

În acest an, Ziua Mondială a Sănătății scoate în evidență contextul actual în care lucrează acești soldați sub un jurământ nobil dat și pentru un scop unanim, de pe întregul glob, Umanitatea înțelegând din nou adevărată valoare a sănătății, dar și a devoțiunii întregii comunității medicale.

Oameni frumoși, sunteți cheia încrederii noastre că vom depăși pericolul imens pentru Umanitate, Pandemia Covid 19.

Munca Voastră fără odihnă neostoită, devotamentul, precum și colectarea  datelor privind Covid 19, sacrificiile umane atât ale unor semeni de-ai noștri, cât și din rândul cadrelor medicale constituie exercițiul care ne-a fost dat tuturor și care ne va aduce împreună Izbânda.

Gândul și rugăciunile noastre se îndreaptă și spre echipajul de voluntari, medici ATI, celor din Ambulanțe și asistente aflate de astăzi într-una din cele mai grele locuri din Italia.

Dumnezeu să vă sporească forțele, pentru că dăruind voință, capeți putere!

În mod special tuturor medicilor din Onești, tuturor medicilor din Protoieria Onești, RESPECT ȘI RECUNOȘTINȚĂ!

Cu recunoștință și prețuire,

Pr Protopop Ioan Bârgăoanu

Sursa foto: doxologia.ro