Cinci medici băcăuani au fost amendați, iar alți doi s-au ales cu avertismente din partea Direcției de Sănătate Publică (DSP Bacău), anul trecut, în urma reclamațiilor unor pacienți nemulțumiți de calitatea serviciilor medicale primite, notează zdbc.ro.

Potrivit sursei citate, pe parcursul anului trecut au fost înregistrate în total un număr de opt sesizări cu privire la desfășurarea actul medical. În șapte dintre cele opt cazuri reclamate de pacienți s-a lăsat cu sancțiuni pentru medici. “S-au aplicat 5 amenzi contravenționale conform HGR 857/2011, în valoare de 3.500 de lei și 2 avertismente”, a menționat Anda Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al DSP Bacău.

Sancțiunile s-au aplicat pentru nerespectarea protocoalelor de lucru, un avertisment scris a fost aplicat pentru nerespectarea prevederilor impuse în Regulamentul de Organizare și Funcționare, iar un alt avertisment scris a fost aplicat unui medic care nu a respectat la nivelul structurii Primire Urgențe/Camera de gardă protocolul privind primirea, examinarea, investigarea pacienților din structura de primire a urgențelor”, a mai precizat Anda Dumitrescu, pentru zdbc.ro, fără să precizeze numele medicilor sancționați.