Poliţiştii au efectuat controale în trafic pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. La data de 10 noiembrie a.c., poliţiştii din Buhuşi au depistat în trafic, un bărbat în vârstă de 44 de ani, în timp ce transporta material lemnos cu o autoutilitară.

Din verificările poliţiştilor a rezultat că, pe avizul de însoţire prezentat de conducătorul autoutilitarei era menţionată o cantitate de material lemnos mai mică decât în fapt. Astfel, diferenţa de material lemnos a fost confiscată, iar poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 171/2010.

La aceeaşi dată, o patrulă de poliţie din Târgu Ocna, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, au depistat în trafic, un conducător auto în vârstă de 43 de ani, din judeţul Vrancea, în timp ce transporta cantitatea de 3 m.c. material lemnos cu o autoutilitară.

Conducătorul auto transporta lemn de foc, având asupra sa un aviz de însoţire expirat, fapt pentru care acesta a fost sancţionat contravenţional de poliţişti, iar materialul lemnos în valoare de 350 de lei a fost confiscat şi predat Ocolului Târgu Ocna.

Sursa: IPJ Bacău