În Onești nu s-a mai ridicat gunoiul de pe străzi de vineri, 25 ianuarie, din cauza deciziei Eco Sud SA, administratorul Celulei 2 de depozitare, de a bloca accesul mașinilor operatorilor de salubrizare la instalații, ca urmare a datoriilor înregistrate de mai multe UAT-uri.

Pentru a împiedica apariția unui focar de infecție, administrația publică oneșteană a decis ca până la deblocarea situației să acționeze prin mijloacele pe care le deține.

Mai precis, oamenii de la DPP – societatea de gospodărire a orașului, aflată în subordinea Consiliului Local Onești – au primit directivă să strângă tot gunoiul care fusese depozitat la întâmplare de cetățeni în saci menajeri de mari dimensiuni.

“Am primit dispoziție să strângem tot gunoiul în saci, la toate țarcurile din oraș. Asta ni s-a spus, asta facem!”, ne-a spus un lucrător al DPP.

“Este o măsură binevenită, eu să știți că știu întreaga situație, nu e de vină unul sau altul că s-a ajuns aici. Fiecare are dreptate în felul său. Eco Sud e normal să-și ceară banii pe care îi are de primit, dar pe de altă parte nici primăriile nu pot plăti la întâmplare, că atunci vine Curtea de Conturi și poate ieși urât. Sunt convins că situația asta nu va mai dura mult”, a declarat un cetățean.

Criza gunoiului s-a instalat în județul Bacău după ce Eco Sud SA nu a mai permis mașinilor operatorilor de salubrizare să depoziteze deșeurile colectate la Celula 2 Bacău până nu-și va recupera datoriile.