Luni intră în vigoare noile măsuri de combatere a coronavirusului anunțate de Ministrul de Interne într-o conferință după miezul nopții. Astfel, la ora 12.00, cursele din și către Italia sunt suspendate până pe 23 martie, tot la ora României 12.00, scrie observator.tv.

Românii care vin cu zboruri cu escală din țări cu coronavirus precum Italia, China, Iran, Coreea de Sud vor intra în carantină. De asemenea, și românii care vin din Italia la frontierele terestre vor intra în carantină sau în izolare la domiciliu. Aceeași măsură va fi aplicată la frontierele terestre ale țării și pentru românii veniți din China, Iran sau Coreea de Sud.

Aceste decizii vin după alte măsuri anunțate duminică în România. Una dintre ele e interzicerea adunărilor publice cu peste 1000 de oameni, pentru a preveni răspândirea coronavirusului, mai scrie sursa citată.

Duminică, în România bilanțul indica 15 cazuri de coronavirus.

În plan internațional, Italia a devenit a doua între țările cele mai afectate de coronavirus. Bilanțul de duminică seară indica 366 de morți și peste 6300 de pacienți infectați.