Prefectul de Bacău a emis un ordin prin care a sistat plata indemnizaţiei în valoare de 50% din salariul minim pe ţară pe care managerul instituţiei îl încasa din august 2020. Sorin Ailenei primea un spor de doctor în Teologie, deşi nu avea nicio legătură cu domeniul în care activează în prezent.

Lucian Bogdănel, prefectul judeţului Bacău, l-a lăsat fără sporul de doctor pe managerul instituţiei, pe care acesta îl încasa din august 2020, notează adevarul.ro.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu şi-a motivat decizia prin faptul că sporul amintit este era încasat necuvenit după ce o comisie constituită la nivelul Prefecturii a descoperit mai multe abateri şi nereguli ce vizau acordarea acestui spor.

„Am sistat acordarea „sporului” de doctor în Teologie în Prefectura Bacău, urmând să recuperăm sumele încasate necuvenit de titularul titlului, în dezacord flagrant cu prevederile legale şi Ordinul M.A.I. ce reglementează normele de acordare a acestei indemnizaţii la nivelul instituţiilor Ministerului Afacerilor Interne.

Vorbim de 14 indemnizaţii lunare la care se vor adăuga – în determinarea întinderii prejudiciului la justa sa valoare – eventualele penalităţi, conform dispoziţiilor ce reglementează angajarea/cheltuirea fondurilor publice.

La sfârşitul săptămânii trecute am emis Ordinul pentru sistarea la plată a indemnizaţiei menţionate, după ce Comisia de cercetare administrativă – pe care am constituit-o în Instituţia Prefectului – mi-a înaintat un Raport ce relevă mai multe abateri & nereguli privitoare la acordarea acestui „spor” domnului Sorin Ailenei, manager public al Instituţiei.

Pentru cei care încă îşi mai fac iluzii, vin cu precizarea că aplicarea legii nu este arbitrară/facultativă şi nu se află la discreţia bunului plac al unui prefect (sau al altuia). Cu atât mai mult cu cât nici măcar rapoartele de evaluare anuală elaborate de respectivul manager public nu evidenţiază, câtuşi de puţin, activităţi realizate în domeniul titlului doctoral. Despre vreo posibilă plus-valoare adusă Instituţiei, pe linia sporirii eficienţei administrative, nici nu încape discuţie”, spune prefectul Lucian Bogdănel.

Reamintim că Sorin Ailenei, managerul public al Prefecturii Bacău şi fost prefect al judeţului, a solicitat, printr-un referat întocmit de el pe 15 iunie 2020, să primească sporul de doctorat, în valoare de 50% din salariul minim pe ţară, deşi titlul său de doctor a fost obţinut într-un domeniu care nu are legătură cu activitatea Prefecturii Bacău.

Articolul integral AICI