Aleșii oneșteni au modificat, ieri, cotele de penalități aferente cheltuielilor de întreținere pentru fiecare zi de întârziere în cazul persoanelor care stau în locuințele aflate în proprietatea Primăriei Onești, situații în care se găsesc chiriașii din imobilul situat în strada Libertății nr. 1, cunoscut și sub numele de “Evazatu”.

Astfel, începând de ieri, penalitățile percepute în caz de întârziere a plății cheltuielilor de întreținere pentru persoanele din blocul „Evazatu” din Onești au scăzut de la 0,2% pentru fiecare zi de întârziere la 0,05%. Acestea se vor aplica după 30 de zile de la depășirea termenului stabilit pentru plată.

“Având în vedere faptul că aceste persoane care locuiesc în imobilul din str. Libertății, nr. 1 sunt persoane singure, în vârstă sau familii aflate în dificultate, care nu au loc de muncă, nu au venituri și care supraviețuiesc din ajutorul social acordat de stat, în scopul îmbunătățirii vieții acestor locatari care nu posibilitate de a beneficia prin mijloace și eforturi proprii de un mod normal și decent de viață, Primăria Municipiului Onești a luat o serie de măsuri pentru a sprijini aceste familii, de a le asigura prevenirea, limitarea, sau înlăturarea efectelor temporare sau permanente ale situațiilor de risc din domeniul protecției copilului, familiei, persoanelor cu handicap, precum și a oricăror persoane aflate în nevoi ce pot genera marginalizarea ( persoane recuperate din detenție).

În același scop menționat mai sus, propun modificarea cotei penalităților de întârziere pentru spațiile cu destinație de locuință din str. Libertății nr. 1, Onești, aferentă cheltuielilor de întretinere de la 0,2% la 0,05% pentru fiecare zi de întârziere care se vor aplica după o perioadă de 30 zile de la depășirea termenului stabilit pentru plată, fără ca suma penalităților să poată depăși suma pentru care s-a aplicat”, se arată în expunerea de motive a primarului Nicolae Gnatiuc.

Consilierii oneșteni au votat în unanimitate proiectul.