Omul de afaceri băcăuan Ovidiu Budeanu, care deține singurul mall din județul Bacău – Arena Mall – a declarat pentru zdbc.ro că toate magazinele din centrul comercial se vor deschide de luni, 15 iunie, după ce a clarificat cu chiriașii problema chiriilor, lucru ce nu a fost posibil în alte centre comerciale din țară.

„La noi, se vor deschide toate. În perioada stării de urgență, noi am purtat o negociere cu fiecare chiriaș. Nu am perceput decât costurile operaționale, cum este paza. În rest, cu fiecare, în funcție de puterea firmei, s-a discutat amânarea chiriei sau alte soluții. Suntem, probabil, printre singurele mall-uri din țară unde se vor deschide magazinele integral”, a declarat Ovidiu Budeanu, cel care a controlat mulți ani sistemul public de alimentară cu apă și canalizare din municipiul Onești prin societatea SC Apă Canal.

Magazinele din unele mall-uri din țară rămân închise luni dimineață și vor fi două zile în grevă generală, urmate de alte forme de protest, până vor ajunge la o înțelegere cu proprietarii centrelor comerciale în privința chiriilor, pe care chiriașii le vor anulate pentru perioada cât mall-urile au fost închise de pandemie.

Restaurantele și cinematografele din toate mall-urile, inclusiv din Arena Mall Bacău, rămân închise, potrivit restricțiilor impuse odată cu prelungirea stării de alertă. (foto: arhivă)