Mai multe persoane care locuiau în blocul de locuințe sociale cunoscut în Onești sub denumirea de „Q”, situat în spatele magazinului Leonardo, pe strada Aleea Viorelelor, au fost evacuate de noii proprietari ai clădirii pentru a putea renova și ultimele camere rămase nemodernizate.

Blocul „Q” a aparţinut societăţii Apă-Canal SA (fost Onedil), dar a fost vândut de omul de afaceri Ovidiu Budeanu unor alți investitori, care au demarat un amplu proces de reabilitare a clădirii.

Un întreg scandal s-a declanșat când ultimele persoane care mai locuiau în blocul „Q”, în sectorul rămas nemodernizat, au trebuit să elibereze camerele pe care le ocupau cu chirie pentru a permite desfășurarea șantierului.

Primarul Laurenţiu Neghină spune că toate persoanele evacuate din blocul „Q” nu vor rămâne sub cerul liber şi că municipalitatea le-a propus acestora mai multe soluții.

„Imobilul din Aleea Viorelelor, cunoscut oneștenilor drept blocul Q, din care în urmă cu două zile au fost evacuați mai mulți chiriași este proprietate privată de foarte mulți ani și, în acest context, a fost obiectul unei tranzacții comerciale între persoane juridice private.

Locatarii acestui imobil au fost anunțați cu mai bine de șase luni in urmă că trebuie să își găsească alte locuințe.

Primăria nu a fost informată despre data exactă a evacuării, dar ne-am preocupat și tuturor celor evacuați din imobil le-am pus la dispoziție, în acord cu prevederile legale pentru astfel de situații, diferite forme de cazare, fie permanente, fie tranzitorii.

Ca variantă tranzitorie este Adăpostul din Cartierul Slobozia, pe care doar două persoane l-au acceptat.

A doua variantă este Azilul de bătrâni din Cartier 6 Martie, care de asemenea a fost refuzată.

Menționez că aceste locatii au fost reabilitate din fonduri europene și îndeplinesc toate condițiile legale și umane (camere decent mobilate, dotate cu televizor și baie proprie – regim hotelier)

Varianta pentru locuință permanentă este în str. Libertății 1 (Evazatul), în care, camerele puse la dispoziție au fost reabilitate recent, exact cu acest scop, cu termopane noi, parchet, gresie, instalații electrice și mâine urmează să se mute 9 familii din locatarii evacuati”, a precizat Laurențiu Neghină, într-o postare pe Facebook. (foto: google.com/maps)