Șantierul la Spitalul Municipal Bacău va fi redeschis, după ce mai marii județului (prefect, președinte CJ, primar) au căzut de acord că unitatea spitalicească în cauză poate acoperi cel mai bine nevoile în contextul epidemiologic actual.

“Finalizarea parțială a Spitalului Municipal, astfel încât etajele 4 și 5 să fie transformate în secții pentru tratarea bolnavilor de coronavirus poate reprezenta o soluție viabilă.

M-am întâlnit azi (n.r. – ieri) cu reprezentanții Primăriei, ai Consiliului Județean Bacău și ai Direcției de Sănătate Publică și am analizat toate variantele de lucru.

Discuțiile au fost urmate și de o vizită la Spitalul Municipal. DSP și-a dat acordul de principiu pentru începerea lucrărilor, cu condiția respectării circuitelor sanitare.

În cursul zilei de mâine (n.r – azi), la București, vom afla și soluția tehnică pe care proiectantul o propune și numărul maxim de paturi în regim ATI care pot fi pregătite. Un termen optimist de amenajare a celor două etaje este de 2-3 luni.

Salut implicarea tuturor factorilor responsabili în această acțiune. Sunt convins că, împreună, vom trece și peste această încercare!”, a declarat prefectul Liviu Miroșeanu, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Instituției Prefectului Județului Bacău.