Campania europeană de vaccinare COVID-19 a primit o nouă lovitură vineri, când AstraZeneca a anunţat că livrările inițiale în regiune vor fi mai mici decât volumele vizate, din cauza unei erori de producție, scrie observatornews.ro.

Volumele inițiale vor fi mai mici decât s-au anticipat inițial din cauza randamentelor reduse la un loc de producție din cadrul lanțului nostru european de aprovizionare”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei într-o declarație scrisă, refuzând să ofere detalii.

Comisia UE a declarat că Astra a informat consiliul de conducere pentru vaccinarea în UE cu privire la o modificare a programului său de livrare și Comisia lucrează pentru a afla mai multe informaţii.

În timp ce produsul BioNTech, precum și un vaccin produs de firma de biotehnologie americană Moderna, au fost deja lansate după obținerea autorizației de reglementare, o decizie UE privind aprobarea de reglementare a compusului Astra este așteptată până la sfârșitul lunii ianuarie.

UE a încheiat un acord pentru achiziționarea a cel puțin 300 de milioane de doze de la Astra, cu o opțiune pentru încă 100 de milioane, parte a angajamentelor globale ale companiei de a furniza mai mult de 3 miliarde de doze. (foto: imagine ilustrativă)