Retailerul electroIT Altex, liderul pieţei de profil, a decis să iasă din platforma Marketplace a eMag. Susţine că, în ultima vreme, comisioanele practicate de cel mai mare retailer online din România au crescut semnificativ, scrie economica.net.

După o prezență de mai bine de un an și jumătate pe Marketplace eMag, Altex a decis să părăsească platforma, motivul acestei decizii fiind creșterea semnificativă a comisioanelor practicate de eMag, aspect ce ar conduce la imposibilitatea retailerului de a oferi “cel mai mic preț din România” la toate produsele, anunţă compania printr-un comunicat.

Astfel, începând cu 19 august, clienții vor putea achiziționa în continuare produsele dorite din cele 120 de magazine Altex și Media Galaxy și online pe platformele proprii altex.ro și mediagalaxy.ro.

“Am luat decizia de a părăsi platforma marketplace eMag deoarece în acest moment, creșterea comisioanelor ne fac imposibilă respectarea promisiunii de cel mai mic preț din România, o promisiune pentru ținerea căreia toți angajații ALTEX depun constant eforturi pentru optimizarea costurilor prin excelență în operațiuni și prin investiții inteligente în proiecte care cresc eficiența. Toate acestea fac ca ALTEX să fie o afacere profitabilă și sustenabilă și ne dau instrumentele care ne ajută să ne adaptăm modificărilor pieței prin propriile puteri, fără sprijin din partea statului, în timp ce arătăm soliditate în afaceri, consecvență și sustenabilitate în creștere și profit și respect față de promisiunile făcute clienților noștri”, a precizat Florin David, Director E-commerce Altex Romania.