Comuna Tg. Trotuș ar putea rămâne din nou fără apă potabilă curentă, cum s-a mai întâmplat în trecut, și nu o dată, din cauza faptului că oamenii nu prea se înghesuie să-și plătească facturile.

Anul trecut, imediat după sărbătorile de iarnă, locuitorii comunei Tg. Trotuș au stat trei săptămâni fără apă, din cauza datoriilor acumulate către Compania Regională de Apă Bacău (CRAB), dar se pare că oamenii n-au învățat nimic din această experiență neplăcută.

În ultima vreme, ritmul încasărilor la apă a scăzut îngrijorător, iar primarul comunei Tg. Trotuș, Adrian Forcoș, se teme de ce este mai rău.

Fac un apel către toți cetățenii din comuna noastră să-și achite consumul de apă. Înțeleg că e mai dificil în această perioadă întrucât casierul Primăriei este în concediu și nu este nimeni altcineva care să încaseze banii pe teren, dar așa cum plătesc oamenii cablul TV și internetul, tot la Primărie, consider că la fel se poate achita și apa. În cazul în care creanțele față de CRAB continuă să crească, riscăm să rămânem din nou fără apă, cum s-a întâmplat în ianuarie 2017”, ne-a declarat primarul Forcoș.

În momentul de față, cuantumul aproximativ al datoriilor comunei Tg. Trotuș față de CRAB este de 150.000 de lei.