În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bacău s-a hotărât constituirea comisiilor mixte pentru evaluarea pagubelor și acordarea a 17 locuințe modulare pentru populația afectată din Slănic Moldova și Moinești, informează Instituția Prefectului Bacău.

“Luni, de la ora 18.30, la sala mică a Palatului Administrativ din Bacău, prefectul județului Bacău, Maricica-Luminița Coșa, a condus ședința extraordinară a Comitetului județean pentru Situații de Urgență.

În cadrul ședinței a fost analizată situația în județ creată de ploile abundente din ultimele zile și s-a adoptat, prin hotărâre, constituirea comisiilor mixte pentru evaluarea pagubelor, precum și acordarea pentru utilizare în folosul persoanelor afectate a 15 construcții ușoare din elemente modulare în administrarea unității administrativ-teritoriale Slănic Moldova și 2 în administrarea unității administrativ-teritoriale Moinești.

Acestea vor fi amplasate în locuri identificate de unitățile administrativ-teritoriale și se va asigura locuirea pentru persoane în condiții de igienă și siguranță prin Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Direcția de Sănătate Publică”, se precizează într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului.

Altfel, la ședință a participat și prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, după vizita efectuată în județele mai afectate de inudații, printre care și județul Bacău.

Sursa foto: facebook.com/institutiaprefectuluibacau