Oneștenii care locuiesc în blocul nr. 8 de pe strada Viitorului, și care plătesc o chirie lunară către autoritățile locale, nu dispun de tot confortul pe care și l-ar dori, în condițiile în care de o săptămână nu mai beneficiază de apă caldă menajeră.

Blocul respectiv, care a fost construit prin programul ANL, a fost dotat de la bun început cu centrală termică proprie, care deservește toate locuințele imobilului, dar aceasta este defectă și nu se știe când va fi reparată.

“Ne-au informat printr-un afiș lipit la scara blocului că nu este apă caldă și căldură, de parcă noi nu ne-am da seama! Hai că de căldură nu mai e foarte mare nevoie acum, că s-a mai încălzit afară, dar de apă caldă toată lumea are nevoie ca să se spele, în primul rând. Am vorbit cu vecinii care sunt și ei în această situație și am înțeles că ar fi trebuit să vină cineva de la o firmă de la Brașov să repare centrala. Numai că a trecut deja mai bine de o săptămână și nu s-a remediat problema”, ne-a declarat, sub protecția anonimatului, o persoană care locuiește în blocul cu pricina.

“Nu cunosc dacă se confruntă cu această problemă și locatarii din celelalte blocuri ANL. Pot să spun doar că e o situație foarte neplăcută. Sunt familii cu copii mici în bloc, nu se poate una ca asta!”, a mai precizat femeia.

Din cauză că nu au apă caldă, locuitorii din blocul ANL nr. 8 sunt nevoiți să încălzească apa la aragaz sau să se spele la rude ori la prieteni, postură care nu este tocmai agreabilă.