RAJA Constanța, operatorul sistemului public de alimentare cu apă și canalizare din Onești, a dat publicității lista celor mai mari datornici la apă din oraș, societăți comerciale și asociații de proprietari.

Este vorba despre societățile comerciale și asociațiile de proprietari care nu și-au achitat facturile emise până la data de 31 iulie, adică cu o lună și jumătate în urmă.

Dintre societățile comerciale din Onești care au restanțe la plata apei, cel mai mare datornic este DMC AG SRL, firma de construcții aparținând familiei Dohotaru. DMC AG are facturi restante de 13.868 de lei (aproximativ 3.000 de euro).

Printre societățile restante se mai regăsesc UM Soft – firmă condusă de fostul ministru al comunicațiilor, Valerian Vreme, Transmoldova SRL, dar și instituții de stat precum Inspectoratul pentru situații de Urgență “Mr. Constantin Ene” – Detașamentul Onești.

În privința asociațiilor de proprietari / locatari din Onești, lista este deschisă de Asociația de Proprietari nr. 2 (cu sediul pe strada Republicii nr. 36), cu 12.764 de lei. A doua cea mai mare asociație datornică este Asociația nr. 59 (str. Victor Babeș nr. 7), cu restanțe de peste 100 de milioane de lei vechi.