(P) .

Activităţile de preparare, servire şi consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice şi nealcoolice în cadrul teraselor sunt permise începând din 1 iunie, cu respectarea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, scrie economica.net.

În cazul teraselor, la intrare se va face un triaj observaţional, iar accesul clienţilor cu simptome vizibile de infecţie respiratorie va fi interzis.

De asemenea, operatorii economici din sectorul alimentaţiei publice se vor asigura că la intrare şi la grupurile sanitare există dispozitive cu produse biocide avizate, necesare dezinfectării mâinilor clienţilor, precum şi informarea acestora cu privire la modul de utilizare şi, în acelaşi timp, se recomandă stabilirea de circuite cu sens unic ce trebuie parcurse de clienţi în interiorul terasei, în aşa fel încât să se minimizeze contactele între clienţi (exemplu: înspre şi dinspre toaletă).

Conform noilor reguli, se va interzice transferul meniurilor, solniţelor, olivierelor şi a altor obiecte, de pe o masă pe alta, acestea fiind dezinfectate după plecarea clienţilor de la o masă, iar acolo unde este posibil se vor folosi meniuri de unică folosinţă. În plus, servirea mesei va fi efectuată de personal care va purta mască şi mănuşi, iar mănuşile utilizate la servire nu vor fi utilizate la pregătirea mesei, mai scrie sursa citată.

Totodată, se interzice consumul de produse în picioare, pentru a minimiza circulaţia clienţilor în interiorul terasei, iar la mese sunt acceptate maximum patru persoane, cu condiţia respectării unei distanţe de 1,5 metri între ocupanţi, excepţie de la această regulă fiind în cazul membrilor aceleiaşi familii, care au acelaşi domiciliu.

Alte măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului includ: distanţă de minimum 2 metri între ocupanţii meselor alăturate; ocuparea locurilor numai cu rezervare anterioară, astfel încât să se evite aglomerările la intrarea în unitate şi să se faciliteze ancheta epidemiologică în cazul apariţiei unui caz de îmbolnăvire între clienţii localului; existenţa unui registru de evidenţă a rezervărilor clienţilor.

Articolul integral cu regulile pe care trebuie să le respectați dacă vreți să mergeți la terasă sau la plajă – AICI (foto: imagine ilustrativă)