(P)  

Edi Tărcuță, unul dintre oneștenii care s-au implicat activ, de la bun început, în campania de strângere de fonduri în vederea achiziționării de echipamente medicale necesare în lupta cu noul coronavirus, a oferit, sâmbătă după-amiază, noi precizări despre stadiul acțiunii la care au aderat zeci de agenți economici din oraș și o mulțime de oameni simpli, pe lângă instituții publice locale.

“In cursul zilei de ieri, dupa discutiile cu cadrele medicale s-a ajuns la opinia comuna de a achizitiona Laboratorul de biologie moleculara si inca 500 de teste PCR covid-19. Am inaintat cererea catre furnizorul medical, care ne-a spus ca desi la ora asta sunt sute de cereri prind achizitia acestor tip de laboratoare, va face tot ce e omeneste posibil ca unul dintre aparatele care sosesc in Romania sa fie al nostru. Mi-a spus ca sunt presiuni enorme, de la oameni de afaceri care se ofera sa achite integral in avans acest aparat si de la alte persoane care doresc sa ajunga cat de repede in posesia lui. Sunt putine, cererea e mare si toata lumea da din coate. Luni se va semna contractul de achizitie si se va face factura avans. Sa ne rugam la Dumnezeu sa avem noroc si sa punem mana pe acest aparat de care avem atata nevoie. Stiu, suntem mici, in acest colt de tara, interesele sunt mari….dar eu sper ca Dumnezeu e de partea noastra. Am muncit prea mult pana acum, ca sa nu se termine cu bine.
Exista si varianta sa achizitionam produse si echipamente de protectie pentru personalul medical, dar cu totii am fost de acord ca acest aparat e prioritatea zero si ca trebuie sa facem tot ce putem ca unul dintre ele sa fie al nostru.

La momentul semnarii contractului vom posta noutati in ceea ce priveste termenele de livrare si alte detalii.

Multumim tuturor care ati donat si care nu, care ne-ati incurajat, iar cei care nu au avut incredere in campania asta, poate macar acum sunt alaturi de noi sa o terminam cu bine”, explică Edi Tărcuță, într-o postare pe facebook.

Asociația ”Septembrie Medical Oneștean
Cont:
Lei: RO47BTRLRONCRT0263457601
Euro: RO94BTRLEURCRT0263457601
BANCA TRANSILVANIA