Deși în mod normal sunt liberi sâmbăta, angajații de la DPP Onești au ieșit ieri (n.r. – sâmbătă, 5 mai) la treabă, pentru a finaliza lucrările de asfaltare din oraș, care fuseseră începute în urmă cu o lună și jumătate, prin frezarea suprafețelor de beton degradate.

Sâmbătă, 5 mai, lucrătorii de la DPP au acționat pe strada Mihai Bravu (centura orașului), asta după ce zilele trecute reușiseră să acopere cu covor asfaltic alte zone cu probleme (podul peste râul Cașin de pe strada Libertății, din apropierea service-ului auto Axi, sensurile giratorii de la Flanco și de pe strada Libertății – lângă magazinele Penny și Lidl și cel de la ieșirea din oraș spre comuna Cașin, porțiunea de drum de pe strada Venus, din spatele hotelului Trotuș, etc).

“Din păcate, s-a întârziat puțin cu aceste lucrări de asfaltare, din cauza unor probleme apărute la stația de betoane. A trebuit să așteptăm să se repare stația de betoane. Și nici nu am găsit o altă stație disponibilă în altă parte în județ, ca să fi trecut mai repede la fabricarea mixturii asfaltice. Bine că am reușit să turnăm asfalt acolo unde se frezase, pentru că era incomod pentru toată lumea să circule pe acele suprafețe. Și eu am mașină și m-am confruntat cu aceeași problemă”, a explicat cineva de la DPP.

Până la sfârșitul acestui an, autoritățile oneștene mai au în plan asfaltarea câtorva străzi, printre care Tineretului și Mihai Bravu (lucrări de amploare), acestea nefiind reabilitate niciodată.

În ceea ce privește Calea Adjudului (porțiunea de drum de la sensul giratoriu de la Carom până la Rădeana), autoritățile caută mai multe variante de finanțare, luându-se în calcul inclusiv contractarea unui împrumut bancar.