Strada Serelor de la ieșirea din Onești spre comuna Buciumi se află în aceste zile într-un amplu proces de modernizare, angajații DPP Onești așternând deja o bună parte din covorul asfaltic ce va îmbunătăți substanțial condițiile de trafic, lucrările urmând să fie finalizate, cel mai probabil, până la sfârșitul acestei săptămâni.

Strada Serelor nu a fost niciodată reabilitată în cei aproape 30 de ani care au trecut de la căderea regimului comunist, tocmai de aceea a fost necesar ca lucrătorii Secției Drumuri din cadrul DPP Onești să efectueze mai multe operațiuni, în afară de asfaltarea propriu-zisă.

“Lucrătorii Secției de Drumuri din cadrul SC DPP Onești SA efectuează în zona vizată următoarele operațiuni: toaletări de lizieră pe ambele părți ale străzii, profilare rigolă de evacuare a apelor pluviale, îndepărtarea și transportul pământului rezultat în urma săpăturilor la rigolă și de pe acostament – pe partea opusă rigolei, verificarea sistemului de evacuare a apelor pluviale, și anume: curățarea manuală a căminelor de vizitare a sistemului de ape pluviale, curățarea prin periere a prafului și pietrișului de pe stradă, colmatarea rosturilor”, după cum a precizat primarul Nicolae Gnatiuc, într-o postare pe Facebook.

După cum a mai menționat primarul Gnatiuc în aceeași postare, costul total al lucrărilor de modernizare a străzii Serelor se ridică la valoarea de 600.000 de lei (aproximativ 125.000 de euro). Lucrările se execută pe o suprafață de circa 7.500 de metri pătrați.