Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) a prezentat situația contractelor de muncă suspendate și a celor încetate, înregistrate în data de 1 aprilie 2020 la Inspecția Muncii, scrie observator.tv.

Potrivit informațiilor venit de la Minister, 795.291 de contracte individuale de muncă au fost suspendate, dintre care 207.688 în Industria prelucătoare, 156.361 în Comert cu ridicata și cu amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor, 10.667 în Hoteluri și restaurante. Angajații au intrat astfel în șomaj tehnic, notează sursa citată.

Totodată, 155.675 de contracte individuale de muncă au fost încetate, dintre care 30.873 în Comerț cu ridicata și amănutul; repararea autovehiculelor și motocicletelor, 27.174 în Industria prelucrătoare și 19.254 în Construcții

„Reamintim că Guvernul României a decis să sprijine salariații angajatorilor aflați în șomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente. Astfel, angajatorii care au salariați prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic, se vor adresa Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social. Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din județul în care au înregistrat activitatea”, se arată în comunicatul postat pe site-ul Ministerului Muncii. (foto: mediafax.ro)