La adăpostul autorităților preocupate de criza de coronavirus, hoții de lemne au încercat să fure cât s-a putut din pădurile Bacăului. Polițiștii au confiscat o cantitate de 15 ori mai mare de lemn pentru care nu existau acte de proveniență, circulație, comercializare, în primele patru luni ale anului, față de aceeași perioadă a anului trecut, dar și față de anul 2018, în totalitatea lui, scrie zdbc.ro.

„Poliţiştii au dispus ca măsuri complementare, confiscarea unui volum total de 25.991,15 mc materiale lemnoase pentru care nu erau îndeplinite condiţiile cumulative ale provenienţei legale prevăzute de normele referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase la regimul spaţiilor de depozitare şi al instalaţiilor de prelucrare în rotund din Capitolul II al H.G. 470/2014 sau proveniţi din tăieri ilegale”, se arată în răspunsul primit de zdbc.ro.

Prin comparație, în primele luni din 2019 s-au confiscat 1.778 de metri cubi de lemn, iar în tot anul 2018, 2.100 mc material lemnos. (foto: imagine ilustrativă)