În anul 2019, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău a desfășurat permanent activități orientate spre siguranța cetățenilor, pe cele două componente specifice, prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Pe linie operativă, pompierii militari băcăuani au fost alături de cetățeni la un număr de 9.860 situații de urgență, cele mai multe evenimente fiind reprezentate de incendii și arderile necontrolate (1.000), acordarea primului ajutor calificat (4.882 S.M.U.R.D.).
Totodată, salvatorii au desfășurat 514 intervenţii pentru protecţia comunităţilor (misiuni de asigurare/supraveghere şi misiuni de salvări de animale); 15 intervenţii pentru descarcerare; 820 alte situaţii de urgenţă (misiuni de asanare a teritoriului de muniţie neexplodată, distrugerea muniției asanate, evenimente publice de amploare care pot genera situații de urgență, fenomene meteorologice periculoase, inundații, protecția mediului; 1.264 recunoașteri în teren; 265 alte intervenții (evacuare apă din gospodării, decolmatare fântâni, ş.a.); 35 exerciții cu forțe și mijloace în teren.

Pe timpul desfășurării acestor misiuni, personalul unității noastre a reușit să salveze 133 persoane, din care 114 adulţi şi 19 copii și bunuri materiale de peste 52 milioane de lei.

Acestea sunt câteva dintre datele statistice reliefate în activitatea de ieri, când Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău și-a prezentat rezultatele obținute în anul 2019.