Pentru buna desfăşurăre a manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Floriilor Ortodoxe şi de Paştele Catolic, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău a aluat măsurile necesare pentru prevenirea evenimentelor negative, fiind suplinite efectivele de siguranţă publică şi asigurate prezenţa echipajelor de poliţie rutieră pe principalele drumuri pe care se preconizează creşteri ale valorilor de trafic.

În perioada 30 martie – 02 aprilie poliţiştii băcăuani vor acţiona suplimentar faţă de cei care se află în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, numărul patrulelor fiind concentrate mai ales în apropierea lăcașurilor de cult și alte zone aglomerate.

Astfel, zilnic, peste 200 de poliţişti de la ordine publică, rutieră, investigații criminale şi de la alte structuri şi rezerve de intervenţie se vor afla în stradă, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, precum şi în proximitatea lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători.

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice se vor organiza zilnic patrule de siguranță publică, atât pedestre cât și auto.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces către aceste zone, precum şi în zona lăcaşelor de cult religios, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în trafic, în acest sens, aparate radar.

În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău