Tribunalul Bacău a amânat până pe 28 martie procesul în care Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași a cerut intrarea în faliment a RAFO Onești.

La proces a fost prezent, însoțindu-l pe Ion Marian, reprezentantul foștilor salariați de la RAFO, și reprezentantul unui investitor care ar dori să cumpere activele societății de la Onești, după cum relatează desteptarea.ro.

Este vorba de ing. Virgilă Pâslaru, fost dispecer tehnic coordonator de producție la Chimcomplex Borzești, timp de aproape 40 de ani, în prezent reprezentantul în România al companiei Oil and Chemical Corporation, din Kazan, Republica Tatarstan – parte a Federației Ruse.

„Firma comercializează petrol, furnituri de extracția petrolului și de foraj, dar și alte mărfuri. Este înființată în 1991 și este un SRL, dar dispune de resurse financiare, pentru care ne-au și trimis extrase de cont. Are circa 1.600 de oameni în subordine și mijloace de transport maritim și terestru. Recent, a și deschis, la Iași, o reprezentanță. Oli and Chemical Corporation va preluat de la CITR (n.r. – lichidatorul judiciar al RAFO), zilele următoare, Caietul de sarcini al licitației pentru RAFO și va depune garanția cerută. Aceasta pentru ca o echipă de specialiști să aibă timpul necesar de a face un audit la rafinăria de la Onești”, a explicat Virgilă Pâslaru, pentru sursa citată.