Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Municipal de Urgență Moinești va fi dotat cu aparatură nouă din bani europeni. Managerul Adrian Cotîrleț, alături de primarul Valentin Vieru, a semnat contractul de finanțare europeană cu ADR-NE, în valoare de 8,5 milioane de lei.

„Suntem primii din Regiunea de Nord-Est care semnăm contract de finanțare pe această axă. Dacă în perioada 2010-2012 am obținut o finanțare asemănătoare pentru extinderea ambulatoriului, acum finanțarea este exclusiv pe echipamente”, a declarat managerul Adrian Cotîrleț, conform ziarulevenimentul.ro.

Echipamentele ce vor fi achiziționate vizează în principal dotarea noilor secții din ambulator, cum ar fi chirurgia vasculară, chirurgia BMF sau toracică și altele. În total se vor achiziționa 74 de echipamente medicale. Din suma totală de 8,5 milioane de lei, 98% vor fi suportați de Uniunea Europeană, 1,99% de către Spitalul Moinești și 0,01% de Consiliul Local din localitate. Asta în condițiile în care acum echipamentele din dotarea ambulatoriului au o vechime mare: circa 95,87% dintre acestea sunt mai vechi de 5 ani, iar 8,24% au o vechime mai mare chiar și de 10 ani, în timp ce numai două echipamente sunt achiziționate recent (2017), scrie ziarulevenimentul.ro.