UPDATE – 22 iunie, 09.03: Conform informării distribuitorului de energie electrică, în județul Bacău nu mai sunt localități nealimentate cu energie electrică.

UPDATE – 19.28: Conform informării făcute de distribuitorul de energie electrică, următoarele localități sunt afectate total: Gârleni, Lespezi. Iar pațial: Cucova, Valea Seacă. Un număr de 2.031 de consumatori sunt nealimentați. Se lucrează cu 2 echipe pentru remedierea defecțiunilor.

UPDATE – 19.20: Curtea grădiniței cu program normal de pe strada Nicolae Bălcescu, din Slănic Moldova a fost inundată, iar echipajele ISU acționează pentru evacuarea apei. Evacuare inundații Slănic Moldova: 30 de gospodării afectate (curți și beciuri), 2 străzi colmatate și un drum local afectat. La Slănic Moldova se acționează cu 21 de pompieri cu 2 autospeciale, 1 microbuz, 3 motopompe. De asemenea, în zonă acționează SVSU Slănic Moldova cu 10 voluntari și 3 buldoexcavatoare, 1 autobasculantă, 1 autospecială de intervenție și 1 autoturism de teren.

UPDATE – 16.32: Cinci curți inundate în satul Poiana Sărată, comuna Oituz.

UPDATE – 16.29: În total, în zonele afectate de ploi acționează 29 de pompieri cu 8 autospeciale și 3 motopompe.

UPDATE – 16.26: Intervenție finalizată în municipiul Onești. Din fericire, autoturismul nu a suferit avarii, informează ISU.

UPDATE – 16.15: În urma vântului puternic, în Onești un copac a căzut peste o mașină parcată, pe strada Stadionului. Nu există victime. Pompierii de la Detașamentul Onești intervin pentru degajarea copacului căzut.

UPDATE – 15.53: Meteorologii au emis un COD PORTOCALIU de fenomene meteo periculoase, până la ora 16.30: averse locale care pot atinge 35 l/mp, intensificări de vânt, grindină și descărcări electrice, în județul Bacău.

UPDATE – 15.51: O curte a fost inundată în Slănic Moldova, cartierul Cireșoaia.

UPDATE – 15:47: Un echipaj ISU Bacău monitorizează cursul apei râului Trotuș.

UPDATE – 15:43: Două echipaje ale ISU monitorizează cursul apelor în orașul Slănic Moldova.

UPDATE – 15.39: ISU Bacău, care intervine în locurile afectate cu mai multe echipaje, informează de asemenea că încă un copac a căzut, peste un stâlp, pe strada Gheorghe Donici, din Bacău.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Scurgeri importante pe afluenții mici ai râului Trotuș, cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE, sunt anunțate între orele 20.00 -24.00, ca urmare a ploilor.

ISU Bacău informează că curtea unei gospodării din orașul Comănești a fost inundată, pe str. Dumbravei. Totodată, un copac a căzut pe carosabil din cauza vântului puternic, în municipiul Bacău, în apropierea Parcului Gherăiești, iar un altul a fost pus la pământ pe strada Gării. Un stâlp de telefonic a avut și el de suferit.

Operatorul de apă din Onești, RAJA Constanța, a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență:

Comunicatul RAJA, mai jos:

În urma atenționărilor meteorologice de Cod Portocaliu, averse meteo periculoase care local depasesc 35 l/mp, intensificari de vant, grindina si descarcari electrice, pentru a interveni cu promptitudine în rezolvarea problemelor ce pot apărea în funcționarea sistemelor operate, la nivelul S.C. RAJA S.A., s-a activat Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă astăzi, 21.06.2017, între orele 14:25-16:30.

Pentru remedierea rapidă a eventualelor avarii, la nivelul comandamentului au fost constituite echipe de intervenţie, dotate cu toate utilajele necesare, ce vor asigura permanenţa în toată această perioadă în municipiul Onești.

Asigurăm toţi abonaţii societăţii că echipele noastre de intervenție vor depune toate eforturile pentru asigurarea serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare la parametrii optimi. Singurele probleme care pot apărea în funcţionarea sistemelor de distribuţie apă și canalizare, și care nu țin de operativitatea echipelor noastre, sunt cele legate de lipsa energiei electrice (cabluri şi fire de înaltă tensiune smulse de vânt). În aceste condiţii, rugăm toţi abonaţii să dea dovadă de înţelegere, pentru că RAJA va face tot ce este necesar pentru reluarea alimentării cu apă imediat ce sunt rezolvate problemele apărute în furnizarea energiei.

Totodată, facem un apel către toţi consumatorii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, pentru remedierea acestor situaţii într-un timp cât mai scurt, să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societăţii, la numerele de telefon: 0241.924; 0370 481 839; 0370481838.