O nouă intervenție chirurgicală cu un grad ridicat de risc a avut loc în cadrul Compartimentului de Chirurgie Vasculară al Spitalului Municipal „Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești.

Pacientul în vârstă de 56 de ani, din județul Bacău, prezenta ocluzia arterei iliace externe drepte, patologie cunoscută sub denumirea de maladie aorto-iliacă.

Echipa operatorie pentru rezolvarea acestui caz a fost formată din Dr. Marian Cozmin-Eugen (medic specialist chirurgie vasculară), Dr. Istrate Sebastian (medic specialist chirurgie vasculară), Dr. Ciornea Diana (medic specialist anestezie și terapie intensivă) și asistent Cojocaru Tanța

Intervenția chirurgicală (by-pass ilio-femural drept) a fost realizată sub anestezie generală și a constat în înlocuirea arterei native obstrucționate cu o proteză special concepută pentru acest tip de intervenție care are rolul de a creşte fluxul sanguin spre arterele din distalitate.

Pacientul a avut o evoluție postoperatorie favorabilă, cu remiterea simptomatologiei și a fost externat. (sursa: Facebook / Spitalul Onești)