Fermierii din județul Bacău care utilizează terenuri agricole situate în zonele eligibile pentru pachetele de agro-mediu și climă, în zonele afectate de constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice, dar și fermierii care utilizează terenuri aflate în conversie sau terenuri certificate în agricultura ecologică pot să solicite la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) plățile compensatorii de dezvoltare rurală prin cererea unică de plată.

“Având în vedere că, începând cu data de 1 martie 2018, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), instituție subordonată Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), a demarat campania de depunere a cererilor de plată pentru anul 2018, vă informăm că aceasta se va încheia la data de 15 mai 2018.

Este necesară depunerea în termen a acestor cereri astfel încât să poată fi acordate la timp și în întregime subvențiile pentru toți fermierii din județul Bacău”, se arată în informarea Instituției Prefectului – Județul Bacău.

Informații suplimentare cu privire la campania de depunere a Cererilor Unice de Plată 2018 sunt disponibile pe site-ul www.apia.org.ro .

Totodată, fermierii pot adresa întrebări la care vor primi răspunsul experților APIA pe forumul de discuții care se poate accesa de pe site-ul APIA.