Deoarece legea îi interzice acest lucru, noul operator al sistemului de apă din oraș, RAJA Constanța, a anunțat că nu va executa nici un fel de lucrări pe proprietățile private. În acest fel, oneștenii ale căror instalații de apă din interiorul locuințelor necesită reparații au la dispoziție firme specializate.

Una dintre aceste firme este INSTALCAM CONSTRUCT, care deține toate autorizațiile necesare în cazul intervențiilor la nivelul instalațiilor de apă și canalizare. INSTALCAM CONSTRUCT nu dispune de un dispecerat special în această privință, dar echipele de intervenție ale societății pot fi găsite la numărul de telefon 0334.739.058, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00 – 18.00.

“Aceeași problemă apare și în cazul instalațiilor de gaze, și anume faptul că în oraș nu mai există un dispecerat care să preia toate solicitările cetățenilor atunci când se constată defecțiuni”, a declarat Liviu Arhip, reprezentantul INSTALCAM CONSTRUCT, singura firmă din oraș care este autorizată ISCIR, ANRE și ISU și, prin urmare, poate executa toate tipurile de intervenții, atât la instalațiile de apă cât și la cele de gaze și la central termice.

În oraș nu mai există un dispecerat de apă după ce SC Apă Canal SA și-a închis activitatea, predând serviciul public de alimentare cu apă și canalizare către SC Domeniul Public și Privat SA (DPP).

Noul operator de apă al orașului, SC RAJA Constanța SA, a anunțat, zilele trecute, că nu are dreptul să intervină asupra instalațiilor de apă proprietate privată, atât din locuințele oamenilor cât și cele aflate în cotă indiviză (coproprietate sau instalații comune, cum ar fi cele din subsolul blocurilor), deoarece legea îi interzice acest lucru.

Pe de altă parte, nici DPP nu intenționează să înființeze un dispecerat care să rezolve problemele la instalațiile de apă ale oneștenilor.