Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de ploi moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului, începând de luni, ora 12.00, și valabilă până marți, 9 februarie, la ora 12:00. Vremea se va strica în zona de munte și în anumite părți din Moldova, printre care se numără și zona montană a județului Bacău, Banat, Transilvania și Dobrogea.

În intervalul menționat va ploua în cea mai mare parte a țării, iar în nord-vest și în zona de munte, vor fi cantități de apă de 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Pe crestele montane înalte va mai ninge, dar la altitudini mai mici de 1800 m, ploile vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări la munte, unde vor fi rafale de 70…90 km/h, iar local și temporar și în celelalte regiuni, cu viteze în general de 40…60 km/h. Pe crestele montane și, trecător, în nordul Moldovei zăpada va fi spulberată.

Potrivit informării ANM, în prima jumătate a săptămânii vor mai fi intervale cu ploi moderate cantitativ, iar în nord-vestul țării se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp. (foto: imagine ilustrativă)