Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice va fi sărbătorită la Onești în această seară, începând cu ora 17.00, la Sala Polivalentă „Nadia Comăneci” din parcul municipal. Vor urca pe scenă îndrăgitul artist Gabriel Dorobanţu, interpretul șlagărului nemuritor „Hai vino iar în gara noastră mică”, și talentata cântăreață de muzică populară Elena Comăneci.

În cadrul evenimentului vor fi sărbătorite și premiate 83 de cupluri care au împlinit 50 de ani de conviețuire.

Gabriel Dorobanțu, invitatul special al evenimentului, este unul dintre cei mai îndrăgiți artiști de la noi din țară.

Încă din tinerețe, acesta s-a dedicat în totalitate scenei, urmând lecții de canto cu Florica Orăscu, prin mâna căreia mai trecuseră Angela Similea, Mirabela Dauer sau Dida Drăgan.

A ajuns pe scena festivalului din Mamaia, unde a obținut o mențiune, apoi a lansat peste 400 de melodii.

Interpretul șlagărului „Hai vino iar în gara noastră mică” a povestit cum a ajuns la această piesă.

„Când Dumitru Lupu (n.r. – fost compozitor de muzică ușoară, decedat în 2017) mi-a cântat piesa cu o chitară în holul de la Teatrul Alexandru Davilla nu am vrut să o interpretez, pentru că mi s-a părut o romanță rusească desuetă. Dar câștigând o asemenea notorietate și fiind iubit de o lume întreagă, am înțeles că am fost un naiv și este bine totdeauna să iubești lucrurile simple. A fost cântecul navetiștilor la acea vreme. Mă miră și acum impactul la public după 36 de ani.

Melodia „Niciodată” a fost refuzată de Dan Spătaru. Domnul Viorel Gavrilă mi-a încredințat-o mie și am făcut succes imediat. Sunt refrene care plac de la început oamenilor și au steaua lor”, a spus Gabriela Dorobanțu.

Gabriel Dorobanțu s-a retras de o bună perioadă de timp în comuna Cornu, județul Prahova.

„Un eveniment de suflet care a demarat la Onești în anul 2012, la inițiativa mea cu susținerea Consiliului Local. La mulți ani, dragii noștri părinți și bunici! Mulțumim pentru frumosul model de viață pe care ni l-ați oferit”, a spus primarul Laurenţiu Neghină.

Accesul în sală este gratuit și va avea loc începând cu ora 16:00. (foto: imagine ilustrativă)