Percheziții, joi dimineața, în mai multe județe din țară. Vizați de anchetă ar fi mai mulți artiști și organizatori de evenimente, care ar fi încasat ilegal ajutoare sociale în pandemie. 15 oameni vor fi audiați în dosarul de înșelăciune, în care prejudiciul se ridică la peste 560.000 de lei.

Perchezițiile au avut loc în Dâmbovița, Argeș, Prahova, Constanța, Bacău și municipiul București. Potrivit procurorilor, în baza unor documente false, mai multe persoane ar fi încasat ilegal ajutoare de la stat în perioada pandemiei de coronavirus.

„Din investigațiile efectuate a reieșit că, în perioada noiembrie 2020 – iunie 2021, cu ajutorul a patru administratori ai unor societăți comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii. Prin intermediul acestor documente, s-ar fi atestat în fals că, în contextul Pandemiei de COVID-19, ar fi fost afectată activitatea artistică, iar, astfel, ar fi fost obținute indemnizații de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița”, se arată în comunicatul Poliției Române.

Prejudiciul în dosarul de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații se ridică la peste 560.000 de lei, spun procurorii.

15 persoane vor fi duse, pe parcursul zilei de joi, la audieri. (foto: imagine ilustrativă)