Polițiștii și Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bacău fac verificări la şcoala din localitatea Răcătău, după ce un caz de bullying a fost semnalat în mediul online. Conform primelor date, un elev i-a vorbit urât femeii de serviciu, iar soţul acesteia, aflat în zonă, a reacţionat şi l-a lovit pe băiat.

”Incidentul privitor la lovirea unui elev al Şcolii Gimnaziale Răcătău, comuna Horgeşti, a fost semnalat în data de 15.02.2023, pe butonul «Raportaţi Bullyingul» de pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău. La momentul actual, cazul este anchetat atât de unitatea de învăţământ şi de reprezentanţii ISJ, cât şi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău. Informaţiile preliminare arată că un elev al şcolii, pe timpul pauzei, aflându-se în curte, i-a vorbit vulgar femeii de serviciu”, au transmis, joi, oficiali Inspectoratului Şcolar Bacău.

Potrivit acestora, soţul femeii, aflându-se în preajmă, a auzit injuriile, s-a răstit la copil, atrăgând-i atenţia asupra comportamentului jignitor şi l-a împins. Inspectoratul Şcolar Bacău a mai precizat că elevul care a înjurat-o pe femeia de serviciu este în clasa a şasea.

Cel care a raportat incidentul este o rudă a băiatului, care a reclamat că ”un nepot” al său a fost victima bullyingului în şcoală. De la începutul lunii februarie, IŞJ Bacău a primit cinci sesizări care vizează incidente de tip bullying sau violenţă în şcoală, toate acestea fiind în cercetare.

”Îndemnăm victimele, martorii sau pe cei care au auzit despre astfel de evenimente nedorite să le semnaleze, să prezinte informaţiile concrete pentru a se putea interveni fie prin măsuri ale ISJ Bacău, fie prin colaborarea cu IPJ, cu DGASPC sau alte instituţii abilitate”, precizează oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău. (foto: imagine ilustrativă)