Restricțiile de trafic la podul peste râul Trotuș de la ieșirea din Onești spre Bacău/Tg. Ocna vor fi reinstaurate începând de mâine – marți, 16 iulie, în forma stabilită inițial, după ce varianta amplasării unui pod militar în zonă a căzut.

Lucrările de consolidare și modernizare a podului peste râul Trotuș din Onești, care au fost înghețate un timp până când constructorul a obținut toate avizele necesare privind restricțiile de trafic ce urmează a fi instituite în zonă, vor începe mâine, după cum anunță primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, într-o postare pe Facebook.

“Începând cu data de 16 iulie 2019 se reinstaurează restricțiile privind circulația pe podul peste râul Trotuș!
Din dorința de a căuta cea mai bună variantă privind organizarea și fluidizarea traficului rutier în zona podului de peste râul Trotuș, aflat în fază de execuție a lucrărilor de consolidare și modernizare, prin adresa nr. 39707/12.07.2019, am convocat o întâlnire de lucru, organizată la sediul Primăriei Municipiului Onești în data de 15.07.2019.
La dezbatere au participat reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul IPJ Bacău, Serviciului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Onești, Secției de Drumuri Naționale Bacău, SC Confer Group SRL și Administrației Naționale a Apelor Române. În cadrul întâlnirii am supus dezbaterii şi soluția promovată în mediul online de a amplasa un pod militar în apropierea podului de peste râul Trotuș. Specialiștii au stabilit că propunerea nu este fezabilă din punct de vedere tehnic, malurile abrupte și înalte, debitul de apă al râului Trotuș ridicat în perioadele cu un nivel crescut de precipitații fiind principalii factori care afectează amplasarea unui pod de pontoane în zona respectivă.
În urma unor analize documentate și în baza Acordului nr. 632400/03.07.2019 emis de către IGPR București și CNAIR București, s-a stabilit ca lucrările derulate la pod să fie presemnalizate la limitele de intrare în județul Bacău prin indicatoare rutiere și panouri avertizoare, pe care să fie prezentate și rutele ocolitoare disponibile. În acest fel participanții la trafic vor fi informați corect și din timp cu privire la restricțiile și regulile rutiere instituite până la finalizarea lucrărilor de consolidare și modernizare a podului.

Constructorul recomandă ca participanții la trafic să utilizeze și următoarele rute ocolitoare:
• DN 11: Brașov – Chichiș; DN 12: Chichiș – Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc; DN 12A: Miercurea Ciuc – Comănești; DN 2G: Comănești – Moinești – Bacău;
• DN 11: Brașov – Târgu Secuiesc – Onești; DN 11A: Onești – Adjud; DN 2: Adjud – Bacău;
• DN 11: Brașov – Târgu Secuiesc – Poiana Sărată – Oituz; DJ 116: Oituz – Târgu Ocnă; DN 12A: Târgu Ocna – Onești; DN 11: Onești – Bacău.
Pentru traficul local, relația Calea Mărășești (DN 11) – Calea Bacăului (DN 11), utilizatorii vehiculelor cu masă mai mare de 7,5 tone, pot folosi următorul traseu alternativ: DN 11: Onești (Calea Mărășești) – Oituz; DJ 116: Oituz – Târgu Ocnă; DN 12A: Târgu Ocna – Onești (Calea Slănicului); DN 11: Onești (Calea Bacăului), lungimea traseului fiind de circa 38 de kilometri.
Ne cerem scuze participanţilor la trafic pentru disconfortul creat de lucrările care vor fi reluate la data de 16.07.2019 şi adresăm rugămintea de a utiliza preponderent variantele ocolitoare pentru a evita crearea de ambuteiaje
”, se arată în mesajul transmis de primarul Nicolae Gnatiuc.