UPDATE – 09.45: Apelul la 112 prin care a fost sesizat incendiul de la Hanul Codreanu a venit la ora 23.28. Incendiul a fost lichidat la ora 03.30, iar la intervenție au participat 33 de pompieri. În sprijinul acestora a venit și SVSU Tg. Ocna, cu o autospecială de intervenție, încadrată cu doi voluntari.

UPDATE – 08.45: „În urma incendiului produs în comuna Oituz, la Hanul Codreanu, a ars acoperișul clădirii, pereții din lemn și bunuri din interiorul clădirii pe o suprafață de circa 600 de metri pătrați. Echipajul SMURD a preluat un bărbat de 52 de ani – paznicul stabilimentului – cu arsuri de gradul II, la nivelul feței și al membrelor superioare. Incendiul a fost lichidat, cauza probabilă a producerii acestuia fiind efectul termic al curentului electric, cablu electric suprasolicitat”, ne-a declarat mr. Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

UPDATE – 08.31: VIDEO de la incendiul care a cuprins Hanul Codreanu, de la Oituz, azi-noapte – AICI.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un incendiu puternic a izbucnit, azi-noapte (n.r. – marți, 3 iulie, spre miercuri, 4 iulie), la Hanul Codreanu, din comuna Oituz, pompierii intervenind cu nu mai puțin de șase autospeciale cu apă și spumă, dar și un echipaj SMURD și grupa operativă a inspectoratului.

Potrivit informării ISU Bacău, o persoană a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare fiind preluată de un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean.

După o primă evaluare, se pare că incendiu s-a manifestat pe o suprafață de circa 600 de metri pătrați, la nivelul acoperișului clădirii.

Vom reveni cu amănunte.