Inaugurarea completă pe A7 Dumbrava-Mizil se joacă acum. Iulie și august sunt decisive pe cei 21 de kilometri ai primului lot din Autostrada A7 Ploiești-Buzău, susține Asociația Pro Infrastructură.

Potrivit sursei citate, în mare parte, terasamentele (de care se ocupă italienii de la Pizzarotti) sunt într-un stadiu avansat și sunt porțiuni întinse cu asfalt, chiar două straturi pe alocuri. Nici podurile, aflate în responsabilitatea Retter, nu arată rău dar românii trebuie să dea totul pe teren ca să aibă o șansă reală pentru decembrie 2024. Toate grinzile de beton sunt instalate, deschiderile rămase goale urmând să primească în curând grinzile metalice.

Termenul contractual extins este în acest moment 03.10.2024. Lucrările la drum pot fi gata în octombrie-noiembrie, cu tot cu uzură, parapete, marcaje și elementele din afara părții carosabile. Însă structurile cu greu pot fi terminate în decembrie. Și asta doar dacă românii de la Retter reușesc rapid să găsească, intern sau prin subcontractori, forțe suplimentare.

În concluzie, notează Asociația Pro Infrastructură, deschiderea completă în decembrie teoretic încă este posibilă dar, dacă la sfârșitul lunii august progresul pe structuri nu va fi suficient, vom solicita antreprenorilor Retter și Pizzarotti, cât și oficialilor CNAIR, să facă demersurile pentru inaugurarea parțială a lotului, fie între A3 (Dumbrava) și DN1D (Albești-Paleologu), fie între DN1D și Mizil. (foto: Asociația Pro Infrastructură)