Un tânăr de 18 ani dintr-o comună băcăuană a fost prins în timp ce merge ape o stradă din Bacău, având asupra sa un pistol și 51 de cartușe, pe care le deținea ilegal. În urmă cu patru luni, pe o stradă din Onești, un individ a fost de asemenea surprins cu arma la vedere de reporterii Antena 3 (foto mare, DETALII AICI), aflați în municipiul de pe Trotuș pentru a relata cazul dublei crime care a șocat o țară întreagă.

“La data de 27 iunie a.c., poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase au organizat o acţiune pe linia respectării regimului armelor şi muniţiilor, ocazie cu care, pe strada Ioniţă Sandu Sturza, din Bacău, au depistat un tânăr de 18 ani, din comuna Odobeşti, care avea asupra lui o armă neletală supusă autorizării, precum şi 51 de cartuşe, deţinute ilegal, pe care intenţiona să le comercializeze.

Arma şi muniţia identificată au fost ridicate în vederea cercetărilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Ulterior, la data de 30 iunie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase  au efectuat o percheziţie la locuinţa tânărului de 18 ani, unde au fost identificate documentele de provenienţă ale armei în cauză, respectiv o factură şi un bon pe care erau trecute datele unui tânăr de 21 ani, din comuna Sascut.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, respectiv contrabandă calificată”, au declarat reprezentanții IPJ Bacău. ( foto: arhivă)