În timp ce alți antreprenori au fost puternic afectați de pandemie, Mobila Denver, producător de mobilier la comandă înfiinţat, la Onești, în 2003, de Dan Dobrescu, a înregistrat o creştere de peste 60% a cifrei de afaceri la finalul lui 2020, an ce a creat situaţii nefavorabile la nivel global, ajungând astfel la afaceri de aproximativ 1,4 milioane de euro anul trecut, de la 877.300 în 2019, scrie zf.ro.

„Pentru anul în curs preconizăm o cifră de afaceri de peste 1,5 mil. euro, adică o creştere de cel puţin 10% a cifrei de afaceri, dar depinde şi de situaţia naţională şi chiar globală.

Ne propunem ca în cel mai scurt timp să depăşim borna de 2 milioane de euro cifră de afaceri”, a spus în cadrul emisiunii ZF Ecosistemul Marketplace Dan Dobrescu, fondatorul producătorului de mobilier la comandă Mobila Denver.

Mediul online a fost principalul segment care a contribuit la creşterea veniturilor în 2020, compania din Onești având stabilite contactele cu mediul online în 2017.

„În 2017, am fost abordat de un consultant al eMAG Marketplace, iar a doua zi am semnat contractul. În 2019 şi în prima jumătate a anului 2020 procentul comenzilor de pe eMAG Marketplace a fost de 15-20% din totalul comenzilor. Iar din a doua jumătate a anului trecut procentul a ajuns la aproximativ 35 – 40%, iar la unele categorii a trecut de 50%”, a mai precizat Dan Dobrescu, pentru sursa citată.

În prezent, pe platforma eMAG Marketplace producătorul de mobilier la comandă din Onești listează spre vânzare doar câteva categorii de produse de mic mobilier, precum, mese, scaune, tabureţi şi saltele.

„Preconizăm o creştere de cel puţin 30-40% în ceea ce priveşte volumul comenzilor din mediul online, mai ales că vizăm extinderea portofoliului de produse listate atât pe site-ul propriu, cât şi pe eMAG Marketplace, aducând noi categorii.”

 

„Prezenţa în mediul online ne-a ajutat foarte mult, astfel, în 2020 am păstrat numărul de angajaţi, chiar am şi angajat 3-4 persoane noi. În continuare căutăm să angajăm. Sperăm să ajungem la 35 de angajaţi până la finalul acestui an, sau cel târziu în a doua parte a anului 2021”, a conchis fondatorul Mobila Denver.

Mobila Denver deține în prezent două locații: una la ieșirea din Onești spre Bacău, înainte de barieră, pe partea dreaptă, de circa 2.500 mp unde este concentrată toată logistica, respectiv atelierele de producție, depozitele și spațiile de expunere și o a doua în municipiul Bacău, în str. Mioriței nr. 3, unde este amplasat un spațiu de expunere de circa 400 mp. (foto: captură video)

Interviul cu Dan Dobrescu poate fi vizionat AICI